Goede beautyproducten hoeven echt geen aanslag op je bankrekening te zijn. Deze beauty bargain is budgetvriendelijk, gewoon goed en betekent meer geld op de ‘Ooit koop ik een Kelly van Hermès’-spaarrekening.

(SCROLL DOWN FOR ENGLISH)

Je hebt ‘s ochtends tien minuten gespendeerd aan je oogschaduw perfect te blenden, maar tegen de middag is alle kleur naar je oogplooi geïmmigreerd waardoor je eruit ziet alsof je net een marathon hebt gelopen met een smoky eye? Een goede oogschaduwprimer doet wonderen, maar betekent een extra stap (en product) in je make-uproutine. De snelste oplossing: een liquid oogschaduw die op je huid opdroogt tot een poeder en mooi blijft zitten. Zonder bizarre, gekleurde strepen in de oogplooi.

Giorgio Armani heeft een erg goede, net als Yves Saint Laurent en Glossier, maar budgetmake-upmerk essence bewijst dat het ook een stuk goedkoper kan met zijn Story of My Life Liquid Eyeshadow, verkrijgbaar in vijf kleurduo’s (€ 3,99) waaronder deze 10 Roadtrippin’, meteen de meest opvallende combinatie. Eén tint zit vol glitter (in dit geval is dat de grijsgroene), de andere (een diepblauw) heeft volgens het merk een matte finish. Ik vind de matte persoonlijk niet mat, eerder metallic.

Aanbrengen met de applicator gaat makkelijk en snel, vervagen met je vinger zorgt voor een iets zachter resultaat want de kleuren zijn rijkelijk gepigmenteerd. Je moet wel snel werken omdat de formule snel opdroogt, net als die van de andere merken. De kleur blijft lang mooi zonder creasen, zeker als je oogleden ‘naakt’ zijn als je ze aanbrengt en er dus geen laagje primer of concealer op zit.

IN ENGLISH PLEASE!

Good beauty products need not cost a fortune. This beauty bargain has been tried and tested, won’t break the bank and is just good. Plus, your savings can go to your One day I am going to buy a Kelly bag account.

You put a lot of time and effort in putting eyeshadow on your lids and blending it into skin in the morning but by lunch time all the colour seems to have migrated to your crease, making you look like you have just run a marathon? A good eyeshadow primer does a great job but means an extra step in your make-up routine. The quickest solution  is a liquid eyeshadow that turns into a powdery finish on skin and stays put for a very long time. Without creasing.

Giorgio Armani does a very good one, as do Yves Saint Laurent and Glossier but you need not always pay a lot of money for a decent formula, as  budget make-up brand essence proves with its Story of My Life Liquid Eyeshadow (3,99 €). Roadtrippin’ is one of five available duos. One hue is full of glitter (the grey green one in this case), the other one (a deep blue) has a matte finish according to the brand. (I like to call it metallic, not exactly matte.)

The formula is easy and quick to apply with the sponge applicator, blending it with your fingers creates a more soft result as the colours are very richly pigmented. You have to work quick, though – as with the other brands’ formulas – as it dries quickly. The colour stays put for a long time without creasing, especially if you make sure your eyelids are ‘naked’: so no concealer or primer underneath.

Aanbrengen met de applicator gaat makkelijk en snel, vervagen met je vinger zorgt voor een iets zachter resultaat want de kleuren zijn rijkelijk gepigmenteerd. Je moet wel snel werken omdat de formule snel opdroogt. De kleur blijft lang mooi zonder creasen, zeker als je oogleden ‘naakt’ zijn als je ze aanbrengt en er dus geen laagje primer of concealer op zit.

Posted by:Franciska

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.