Wanneer de temperaturen en de luchtvochtigheid dalen, is het tijd voor donkere nagels. Toch?

(Scroll down for English.)

Zodra het oktober is, moeten mijn nagels kort(er) omdat dan de drang opsteekt ze donker te lakken. En ik donkere kleuren het mooist tot hun recht vind komen op korte, rechte nagels. (Ter geheel nutteloze info: ik lak de nagels van mijn handen haast nooit meer omdat nagellak op mijn handen niet zo goed houdt. Mijn tenen zijn 365/366 dagen per jaar gelakt, ik kan me niet inbeelden dat ik naar de fitbarreles zou trekken met naakte teennagels. Brr. Andere mensen mogen met naakte tenen rondlopen, ikzelf liefst niet.)

De herfst en winter staan voor mij gelijk met diepe manicure- en pedicurekleuren: diepgroen dat bijna zwart is (Chanel had een prachtige tint in zijn kerstcollectie vorig jaar die het jammer genoeg niet gemaakt heeft tot de permanente nagellakcollectie), bordeaux, donkergrijs (ik heb een mooi leisteengrijs van Koh dat ik niet meer terugvind op de website, dus gok ik ook uit het assortiment is gehaald), inktblauw…

Deze drie lakjes die ik recent binnen kreeg vullen mijn hart en nagelbedden (bestaat dat als meervoud?) alvast met herfstvreugde. Cheers!

nail polish manucurist green nail polish dark pansy le vernis interdit chanel sally hansen miracle gel wine stock

Van links naar rechts:

Miracle Gel in 480 Wine Stock van Sally Hansen, € 11,99, o.m. bij Kruidvat.

Het merk herwerkte de topcoat van zijn Miracle Gel-lijn, de ‘gelnagellakjes’ waarvoor je geen uv-lamp nodig hebt en die tot 8 dagen lang perfect en mooi glanzend beloven te blijven zitten. Je brengt eerst twee laagjes kleur aan (dat is met dit bordeaux ook nodig voor een mooi egaal resultaat, ik heb op sommige nagels drie laagjes nodig) en daarover komt een laagje topcoat.

Nu heb ik bij donkere kleuren als deze toch nog altijd de neiging een basecoat te gebruiken om vergeelde nagels te voorkomen. Maar dat zou in principe niet moeten. Ik weet ook niet of de basecoat van Faby die ik momenteel gebruik invloed heeft op de houdbaarheid van de Miracle Gel-formules. (Dat zou eventueel kunnen.)

Miracle Gel-lak lakt vlot (breed borsteltje, vlot lakkende formule) en er is een heel uitgebreid kleurenassortiment om uit te kiezen, mocht je bordeaux maar niets vinden. Maar het eindresultaat is op mijn nagels niet helemaal perfect egaal.

Green Natural Nail Colour in Dark Pansy van Manucurist, € 14, via Things by Dings.

De meest (ossenbloed)rode kleur van de drie. En de kleur op de openingsfoto, de perfecte match bij je glas rode wijn.

Het Parijse nagellakmerk Manucurist heeft een erg fijne, vegan, 84% natuurlijke nagellakformule met ondermeer maniok, kokosolie, bamboe en maïs die makkelijk lakt. Eén laagje is op veel nagels al voldoende en de formule blijft op mijn vingernagels drie dagen zitten zonder afbladderen. (Wat erg lang is in mijn geval.) Je verwijdert ze ook snel met nagellakremover zonder te moeten schuren, ook deze diepe kleur verwijdert vlot zonder mijn nagels lichtrood achter te laten.

Le Vernis in 765 Interdit van Chanel, € 26.

Het modehuis dat ons de nagellakklassieker Rouge Noir schonk heeft prachtige, draagbare (herfst)kleuren tout court. (Het lanceert zelden een kleur die ik maar niets vind.) In zijn huidige herfstcollectie zit dit bruinrood dat een tikje lichter en roder is dan Rouge Noir. Voor een vleugje (betaalbare) Parijse chic.

De formule lakt vlot en belooft goed te blijven zitten. Bij een vriendin houdt Chanelnagellak een week, bij mij zo’n twee dagen voor er kleine stukjes chips beginnen afbladderen. (Op mijn teennagels blijft hij logischerwijs veel langer perfect zitten, maar ik typ/kook/poets dan ook niet met mijn tenen.)

Nog één ding. Als mijn nagels een voorkeur moeten geven, dan vinden ze Manucurist het beste lakje, gevolgd door Chanel en Sally Hansen. Maar op jouw nagels kan die volgorde anders zijn.

IN ENGLISH PLEASE!

As soon as the temperatures and humidity start dropping, it’s time to switch to dark nails. Am I right?

On the 1 October I feel the urge to keep my nails short as I simply have to paint them dark. And I find that dark colours look best on short, straight nails. (Completely useless info: I hardly ever paint my finger nails as nail polish does not keep that well on my hands. But my toes are painted 365/366 days a year as I cannot imagine going to barre class with naked toe nails. The horror! I don’t mind other people walking around with naked toenails but mine need colour.)

Autumn and winter to me equal dark nail polish colours: slate gray (I have a beautiful grey by Koh that I no longer find on its website, so I guess it has been discontinued), deep green that is almost black (Chanel did an amazing colour in its Christmas collection last year that unfortunately did not make it to its permanent nail polish collection), deep reds, inky blues…

These three dark red colours I recently received fill my heart and nailbeds with autumn joy. Cheers!

From left to right.

Miracle Gel in 480 Wine Stock by Sally Hansen, 11,99 €, at Kruidvat.

The brand reworked the formula of its top coat in its Miracle Gel range, the ‘gel nail polishes’ that do not require a UV lamp and that promise to stay perfectly shiny and chip-free for up to 8 days. You simply apply two coats of colour (you need two coats with this dark bordeaux for the best result, I needed three on some nails) and one layer of top coat.

I tend to give my nails a base coat as well with these kinds of deep and rich colours to prevent my nails turning yellow. But that should not be necessary. I don’t know whether the Faby base coat I use has an influence on the longevity of the Miracle Gel formulas but it might.

This nail polish is easy to use and there are plenty of pretty colours to choose from if wine red is not your thing. But I have to say that this nail polish does not give the most streak-free result of all three.

Green Natural Nail Colour in Dark Pansy by Manucurist, 14 €, via Things by Dings.

The most oxblood red colour of the selection and the one pictured on the opening picture, a great match with a glass of red wine.

Parisian nail polish brand Manucurist nailed (sorry, I couldn’t resist) its 84% natural, vegan nail polish formula with manioc, coconut oil, bamboo and corn. It is so easy to use, I find one coat is enough on most nails and it stays chip-free on my hands for 3 whole days. (Which is a very long time on my nails.) It is easy to remove as well, even this deep colour does not leave my nails looking slightly red after removing it.

Le Vernis in 765 Interdit by Chanel, 26 €.

The brand that gave us nail polish classic Rouge Noir (such a pretty and chic colour for autumn/winter) has beautiful (autumn) nail polish colours tout court. (It seldom launches a colour I do not like.) For this autumn collection it came up with Interdit, a deep brownish red that is a tad lighter and more red than Rouge Noir. Très chic.

The Le Vernis formula is easy to apply and promises to stay put for a long time. A friend of mine can keep her Chanel manicure perfect for a week (she also uses the brand’s base and top coat), on my hands it lasts about two days without any chipping. (On my toes it stays perfect for a much longer time, which is logical as I don’t type/cook/clean with my toes.)

One more thing. My nails prefer the Manucurist nail polish followed by Chanel and then Sally Hansen. But yours could have a different favourite.

Posted by:Franciska

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.