Goede beautyproducten hoeven echt geen aanslag op je bankrekening te zijn. Deze beauty bargain is budgetvriendelijk, gewoon goed en betekent meer geld op de ‘Ooit koop ik een Kelly van Hermès’-spaarrekening.

(SCROLL DOWN FOR ENGLISH)

Een zelfbruinmasker dat tijdens je schoonheidsslaapje een zonnige, natuurlijke teint belooft, dat moet worden getest, niet? Zeker als je weet dat het masker € 3,99 kost. Ik laat het So Lait Selftan Face Overnight Tan Mask van Kruidvat testen door een zwangere collega. (Niet dat ik het niet zelf wil smeren, maar de formule bevat linalool waaraan ik allergisch ben.) Die mijdt – logisch, want zwanger – de zon, maar wil best wel een zonnige teint. Ze heeft nog nooit een zelfbruiner getest. Om er dan meteen eentje voor het gezicht – en met  het risico op bruine strepen – te willen proberen: respect!

Je brengt het masker voor je gaat slapen in een dun laagje gelijkmatig aan op een schoon gezicht (het mag ook op je hals en decolleté). En vermijdt je haaraanzet, wenkbrauwen en ogen. Tegen de ochtend moet de zelfbruiner zijn werk gedaan hebben. Zonder bruine strepen op je kussensloop.

“Ik vind de naam ‘masker’ wel verwarrend: die creëert het idee dat je een dikke laag moet smeren en laten indringen, en dat is hier zeker niet het geval. De textuur is eerder vergelijkbaar met die van een lichte dagcrème waar je niet veel van nodig hebt. Goed uitsmeren is de boodschap. Let zeker ook op bij moeilijke plekken als je haarrand, je oren en je kaaklijn.”

“De crème heeft een zachte, zoete geur. Toen ik wakker werd, rook ik wel een beetje naar de zonnebank. Maar ik zag duidelijk resultaat, zonder dat iedereen vroeg of ik op vakantie was geweest. Mijn lief zag het verschil ook, maar ik heb er wel naar moeten vragen. Eigenlijk is dat exact wat je wil van een zelfbruiner. Ik was na het smeren mijn handen vergeten wassen en heb nu een donkere streep op mijn hand, maar het product heeft geen vegen nagelaten op mijn hoofdkussen.”

“Ik zou het alvast opnieuw kopen. Al denk ik niet dat dat echt nodig zal zijn: je hebt niet veel nodig, de tube gaat dus lang mee. Ik overweeg het nu ook op mijn benen te smeren.”

IN ENGLISH PLEASE!

Good beauty products need not cost a fortune. This beauty bargain has been tried and tested, won’t break the bank and is just good. Plus, your savings can go to your One day I am going to buy a Kelly bag account.

A selftan mask that gives you a sunny, natural glow while you are enjoying your beauty sleep: how can one not test it? And at 3,99€, it’s a bargain to boot. I let a pregnant colleague test Kruidvat’s So Lait Selftan Face Overnight Tan Mask. (Not because I do not want to test it but the formula contains linalool, which I am allergic to.) She is avoiding the sun – because pregnant – but would like a sun kissed glow. Important to know: she has never before used selftan so wanting to use one on the face and running the risk of waking up with brown spots or lines: respect!

You apply the mask before you go to bed and spread a thin layer on a cleansed face. (You can also use it on your décolletage and in your neck.) By morning the selftan should have done its job. Without any orange streaks on your pillow case.

“I find the name ‘mask’ a bit confusing: it creates the idea you should apply a thick layer on your face, which is not the case. The texture is like that of a light day cream and you do not need a lot. Just make sure you spread it carefully and pay some attention to difficult spots like your hairline, ears and jaw line.”

“The cream has a soft, sweet smell. When I woke up, I did smell a bit like a tanning bed. But I could clearly see result, without everyone asking me whether I had gone on a holiday. My boyfriend noticed it too but I had to ask him. I think this is exactly what you want from a selftan product. I forgot to wash my hands after use so I did have a dark stripe on my hand but the product did not leave any streaks on my pillow case.”

“I would buy this again but I do not think it will be necessary as a little goes a long way. I might try it on my legs, too.”

Posted by:Franciska

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.