Je bent niet gezegend met lokken die vanzelf in Hollywood waves vallen en wil die makkelijk en snel zelf creëren? De Dyson Airwrap en StyleCare Prestige van Philips beloven ze in een handomdraai te maken. Rest de vraag: blijven ze ook zitten? Ik testte het uit.

(Scroll down for English.)

Invlechten, een beehive, een wrong of chignon, allemaal geen probleem, maar als het op stylen aankomt, ben ik geen begenadigd doe-het-zelver. Ik laat mijn haar meestal aan de lucht drogen en vind met föhn en borstel aan de slag gaan omslachtig. Hoe krijg je het haar op de achterkant van je hoofd mooi glad? Waarom hebben we geen extra arm? Een krultang durfde ik nooit testen uit angst mijn vingers/hoofdhuid te verbranden of een haarlok af te branden zoals in talloze YouTube-filmpjes. Maar met deze twee klunsvriendelijke toestellen zou je de klus haast even makkelijk klaren als de kapper. Ik testte ze uitgebreid.

Airwrap van Dyson (€ 499 voor de complete set)

Wat? Een styler met zes opzetstukken die zonder extreme hitte krullen, golven, volume en sluik haar creëert.

Hoe? Het toestel werkt volgens het Coanda-effect. In mensentaal: de krachtige motor creëert een luchtstroom die als een mini-tornado haar rond het krulopzetstuk zuigt. Ook de andere opzetstukken gebruiken dat effect.

dyson airwrap curls
Zachte golven met de Airwrap zonder beauty hack. Soft waves with the Airwrap without using a beauty hack. 

Getest: Ik testte het toestel een tijdje geleden uit en schreef er een uitgebreide review over. Ik vind het nog steeds enorm gebruiksvriendelijk, ook als je geen krak bent met stylingaccessoires. Krullen maken is de moeilijkste optie, maar moeilijk is relatief in dit geval.

Met de pre-styling dryer droog je snel je haar tot het 80% droog is, volgens Dyson de ideale vochtigheidsgraad om het te stylen. (Dat is wat gokken, zeker ook omdat je haar niet overal even snel droogt.)

Vervolgens schakel je over naar de paradepaardjes van het toestel, de Airwrapbarrels die moeiteloos een lok haar rond zich zuigen en zo een krul creëren. Makkelijker kan niet, hoewel sommige – ik gok nog te natte – lokken letterlijk een helpende hand nodig hebben.

Tip: bekijk in de spiegel welke richting de pijl op de barrel uitgaat voor je begint te krullen. Weg van je gezicht staat het mooist en meest natuurlijke. Je gebruikt dus een andere barrel om de linkerkant van je hoofd te krullen dan de rechterhelft.

Krullen gaat vrij snel eens je het systeem in de hand hebt. Lok om de tang, helemaal droog blazen (dat kan vrij warm worden, ook al wordt het toestel nooit heter dan 150°C), fixeren met de cool shot, los maken en tadaah: een krul. Jammer genoeg zakken mijn krullen na een uur al uit. Een stylingproduct als haarlak of mousse kan helpen, maar daaraan ben ik allergisch.

dyson airwrap curls hack
Krullen oprollen, vastpinnen en laten afkoelen. Roll up curls, pin them down and let them cool. 

Na een tip die ik op Instagram kreeg van een visagiste, rol ik de krullen meteen op nadat ik ze heb gecreëerd, speld ze vast en laat ze helemaal afkoelen voor ik ze losmaak. Ze zijn een stuk geprononceerder, blijven ongeveer een halve dag zitten en zakken dan uit in waves, maar ik ben wel veel langer bezig. Ik doe in de tussentijd mijn make-up en kleed me aan om zo weinig mogelijk tijd te verliezen.

dyson airwrap curls
Het resultaat mét beauty hack vlak nadat ik de krullen losmaak, zo’n half uur erna en vier uur later. The result when I follow the beauty hack, about half an hour after stying and after four hours. 

Conclusie: het alle stijlen in één-toestel is erg gebruiksvriendelijk en lief voor je haar door de lage temperatuur, maar probeer het eerst te testen voor je de investering maakt. De kans is groot dat je de Airwrap enkel wil kopen om krullen en golven te creëren. En een dure, uitgezakte krul blijft erg jammer.

StyleCare Prestige van Philips (€ 119,99)

Wat? Een automatische krultang om krullen en golven te maken.

Hoe? De Smart Curl-kapjes draaien automatisch haar rond de tang. Je kiest zelf op welke temperatuur (170, 190 of 210°C) en hoe lang (8, 10 of 12 seconden), naar gelang de dikte van je haar of het gewenste resultaat.

Getest: Je kan je vingers niet verbranden, meldt Philips. Fantastisch nieuws voor een krulijzermaagd zoals ik. Het principe is simpel: je neemt een lok van zo’n vier centimeter breed, stopt die deels in de tulpvormige kamer, drukt op de knop en het systeem draait haar automatisch rond de tang. De kans dat ze vast komt te zitten is bijzonder klein. Gebeurt dat toch, dan schakelt het toestel zichzelf automatisch uit.

Afhankelijk van het aantal seconden en de temperatuur die je kiest, krijg je strakke of lossere krullen. Ik stel het toestel in op 190°C en 12 seconden voor een niet te strakke krul, meer jaren 30-glamour dan 80’s Dallas. Je kan het toestel ook instellen om links, rechts of afwisselend te krullen. (Weg van je gezicht staat het meest natuurlijk.)

philips stylecare prestige curls curling tongs
Net nadat ik mijn haar heb gekruld en een half uur later. Right after curling my hair with Philips and half an hour later. 

In twintig minuten heb ik al mijn haar gekruld. Het resultaat is krulliger dan met de Airwrap, maar zakt na een tijdje ook uit. Drie uur later heb ik zachte golven.

Wanneer ik de krullen vastpin om ze te laten afkoelen, zakken ze na een tijdje toch weer uit. Ook bij dit toestel hangt veel af van je haartype. Een collega met dik, weerbarstig haar claimt dat haar krullen een dag blijven zitten.

De grote conclusie nadat ik beide toestellen testte: mijn haar heeft duidelijk nood aan een sterk stylingproduct. Tot iemand me een parfumloze haarlak kan aanraden, ben ik dus veroordeeld tot krullen die maar een paar uur of tijdens een etentje blijven zitten of tot de pincurltechniek: natte strengen haar oprollen en met speldjes vast zetten, haarnetje erover, gaan slapen en ze de volgende ochtend losmaken en uitkammen.

IN ENGLISH PLEASE!

You are not blessed with locks that dry up in glamorous Hollywood waves and you are looking for a tool that creates them without any hassle? The Dyson Airwrap and Philips’ StyleCare Prestige promise to curl your hair quickly and easily. But does the result stay put? I put the styling tools to the test.

Different sorts of plaits, a beehive, a chic chignon… No problem. But when it comes to styling my hair, I am not a good DIYer. I usually let my hair air dry and find it hard to handle a brush and hair dryer at the same time. How on earth do you style the locks on the back of your head? Why don’t we have three arms? I never tried curling tongs as I was afraid to burn my fingers/scalp or burn off my hair like in those YouTube videos you keep playing on repeat. But these two dummy-proof stylers promise to make curling your hair by yourself as easy as washing it.

Dyson’s Airwrap (499 € for the complete set)

What? A hair styler that comes with six attachments to create curls, waves, volume and sleek hair without having to rely on extreme heat.

How? The styler uses the Coanda effect to style hair. Simply put: its fierce motor creates a stream of air like a mini tornado that sucks a strand of hair around the curling barrel. The other attachments use the effect, too.

Put to the test: I tried and tested the Airwrap a while ago and wrote a long review. I still think the styler is very user-friendly even when you are a styling accessory dummy. Curling your hair is the hardest option and it is not even that hard.

You start by drying your hair semi-dry with the pre-styling dryer. When it is 80% dry, it has the perfect humidity to be styled according to Dyson. I admit determining whether your hair is dry enough – not too wet but not too dry either – is a bit of a gamble. Plus, your hair may dry quicker in the front than in the back as it does on my head.

Once your locks are almost dry, it is time to switch to the Airwrap barrels. They simply pull a strand of hair around themselves and create a curl. This is very easy even though some locks – ones that are not dry enough, I think – literally need a helping hand. Good to know: look in the mirror to determine whether the arrow on the barrel is going the right way. Curling your hair away from your face looks the most natural.

Once you get how the barrels work, you can curl your hair quickly. You let each strand of hair dry completely around the barrel, fixate it with the cool shot, unlock the appliance and there you have it: a curl.

Unfortunately, my curls do not even last an hour. A styling product like hairspray or a mousse can help but I am allergic to those so cannot use them. A MUA points out I could try and roll up the curls right after I created them, pin them down and let them cool off completely before removing the hair pins. They turn out a lot more curly, stay for about half a day – they do become more loose – and then turn into waves but it also means it takes a lot more work and time to create them. I use the cooling down time to do my make-up and get dressed.

Conclusion: the all styles with one styler is dummy proof and softer on your hair as it uses a lower temperature than most appliances but I do advise to try before you buy. You do not want to spend 500€ on expensive curls that do not stay put for even half a day, right?

Philips’ StyleCare Prestige (119,99 €)

What? An automatic curling iron to create curls and loose(r) waves.

How? The Smart Curl-caps automatically pull hair around the tongs. You set the temperature (170, 190 or 210°C) and the styling time (8, 10 or 12 seconds), depending on your hair type and/or the style you want.

Tried and tested: A great fact to start with: you cannot burn your fingers with this styler according to Philips. The method is easy: you take a lock of hair of about 4 centimetres, partly put it in the tulip shaped chamber, push the button and the system automatically curls it for you. There is a low risk that hair gets blocked. If it does, the styler automatically turns itself off.

I use the StyleCare Prestige at 190°C for 12 seconds to create a not too tight curl, more 30’s glamour than 80’s Dallas. A great option of the styler: you can choose whether it curls to the left, to the right or alternatively. Curls that move away from the face look more natural.

It takes me about twenty minutes to curl all of my hair. The result is more pronounced than when I use the Airwrap – without pinning the curls up – but it does not stay put either. After three hours the curls have turned into soft waves. I try the beauty hack but to no avail: the curls still do not stay put for a long time.

A lot depends on your hair type with this styler, too. A colleague with thick, coarse hair claims her curls stay all day long.

The big conclusion after testing both stylers: my hair clearly needs a strong styling product to help hold the shape. If someone knows a fragrance-free hair spray, let me know. Until then I am condemned to be happy with curls that only stay in my hair for a couple of hours or using the pin curl technique: twist wet hair into pincurls, pin them down, put a hairnet over them, sleep on them, release them the next morning and brush them out.

Posted by:Franciska

2 replies on “Dyson Airwrap versus Philips’ StyleCare Prestige: battle of the curls

  1. just wanted to say, I love this blog. it has a different vibe and its perfect because learning German too. ❤ found it by searching for the chubby eyemarker

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.