Net op de tijd om de vortex met veel bravoure te trotseren: een eerlijke review over drie producten van CeraVe, het Amerikaanse skincaremerk met veel aandacht voor de droge en/of atopische huid. Dat ook wat voor de uitgedroogde winterhuid kan betekenen.

(Scroll down for English.)

Geen fancy packaging, geen wonderlijke beloftes, geen verrassende, van Korea afgekeken texturen, maar wel degelijke, parfumloze formules met een interessant prijskaartje. CeraVe was voor mij vorig jaar één van de grootste en meest interessante beautylanceringen op de Belgische markt. Het Amerikaanse merk, ontwikkeld met dermatologen, stelt specifiek producten samen voor de droge en/of atopische huid. (In de VS is het aanbod trouwens een stuk uitgebreider. Zo zijn er ook veel producten voor de acnehuid.)

De niet-geparfumeerde formules beloven de (verzwakte) huidbarrière opnieuw sterk en gezond te maken dankzij een mix van ceramiden, humectanten (hyaluronzuur en glycerine) die water in de huid trekken en emolliënten die een laagje op de huid vormen zodat vocht niet kan ontsnappen. De gepatenteerde Multi-Vesicular Emulsion-technologie zorgt ervoor dat die ingrediënten geleidelijk aan worden vrijgegeven aan de huid waardoor ze 24 uur lang comfortabel aanvoelt.

Dat klinkt technisch en ingewikkeld (en dat is het ook), maar het komt erop neer dat CeraVe belooft een droge en/of eczeem- of psoriasishuid te versterken en goed gehydrateerd en comfortabel te houden zodat het trekkerige gevoel verdwijnt. Maar ook als je geen eczeem of droge huid hebt, kunnen de hydraterende producten in de winter, wanneer de lucht buiten en binnen droger is, zeker ook een ‘gewone’ huid helpen wanneer die makkelijk uitdroogt en trekkerig aanvoelt.

Ik testte een tijdje terug al de Hydraterende Reinigingscrème en Lichaamsmelk en vond die zo fijn dat ik ze maar bleef aanraden aan iedereen die ik kende. Dus toen online apotheek PharmaMarket me vroeg om drie producten uitgebreid te testen en eerlijk te reviewen, aarzelde ik niet. (Ik word niet betaald voor deze review, by the way.) CeraVe komt simpelweg overeen met wat ik persoonlijk van skincare verwacht: parfumloos, goed voor de huidbarrière en no nonsense. Dat ik ook nog eens vier Hydraterende Crèmes mag weggeven (de wedstrijd vind je hieronder) is een mooie bonus.

cerave hydrating cream hand cream

Hydraterende Crème voor een droge tot zeer droge huid (€ 17,95 voor 454 ml)

Deze crème is samengesteld voor de (erg) droge huid, maar kan bij kouder weer ook soelaas bieden aan een normale huid die is uitgedroogd. Ze is iets rijker dan de Hydraterende Lichaamsmelk waardoor ze iets minder snel intrekt, maar dat vind ik in de winter wel fijn.

De formule bevat petrolatum, wat niet iedereen even graag smeert omdat er nogal wat misverstanden rond bestaan. Ikzelf heb er geen problemen mee om formules met minerale oliën of petrolatum voor een korte tijd te gebruiken tot mijn huid opnieuw comfortabel aanvoelt. Ze leggen een laagje over de huid waardoor vocht niet kan ontsnappen – de huid kan nog altijd ademen, geen paniek! – en zijn dus interessant voor mijn atopische huid die een verzwakte huidbarrière heeft. Zodra mijn huid opnieuw comfortabel aanvoelt, schakel ik over op een formule zonder petrolatum/minerale olie.

Ik smeer deze crème op de erg droge zones van mijn lichaam: knieën, ellebogen, droogtevlekjes op armen en benen en de droge plek op mijn rechterbil die na mijn allergische reacties nooit helemaal verdwenen is. (Ik beschouw haar als een reminder dat ik moet opletten wat ik smeer.) Dankzij deze crème is die een stuk minder groot én jeukt ze niet meer. De formule doet mijn huid onmiddellijk zacht en glad aanvoelen en helpt echt op droge vlekjes.

De grote pot is een koopje als het hele gezin in de winter smeert, maar persoonlijk vind ik de tube van 177 ml handiger – ik krijg deze pot nooit binnen de 12 maanden op – en iets hygiënischer omdat je er niet met je vingers in zit.

Herstellende Handcrème (€ 5,95)

Een aanrader voor handen die het (in de winter) erg zwaar te verduren krijgen en erg droog en ruw zijn. De formule met ondermeer petrolatum, glycerine en hyaluronzuur smeert makkelijk uit en doet handen onmiddellijk zachter en gladder aanvoelen. Ze is niet plakkerig, maar ik voel wel eventjes dat ze een laagje achterlaat, wat mij absoluut niet stoort.

Ik gebruik deze handcrème niet dagelijks, wel telkens ik droge plekjes op mijn handen opmerk. Die voelen onmiddellijk een stuk zachter aan en zijn na zo’n drie dagen smeren verdwenen. Wie echt erg droge handen heeft zal volgens mij wat meer geduld moeten oefenen om resultaat te zien, maar de formule verzacht wel onmiddellijk. Ik vind dit ook een fijne crème om mijn voet(zol)en mee in te smeren.

Hydraterende Gezichtscrème SPF25 (€ 12,95)

Een no-nonsens, hydraterende gezichtscrème met een voor een dagcrème vrij hoge zonnefilter. (Ze bestaat ook zonder SPF.) Ik gebruik haar, net als de overige twee producten, nu een maand of twee en ben er tevreden over.

Mijn huid voelt goed gehydrateerd aan en ik heb nog geen last gehad van een trekkerig gevoel, ook niet als het buiten vriest en/of er een gure winterwind staat en ik een hele dag op stap ben. Ze werkt ook prima onder make-up en is zuinig in gebruik: ik kom toe met één pompje product per smeerbeurt. (Hoera ook voor dat hygiënische pompje.)

WEDSTRIJD

Ik mag van PharmaMarket 4 tubes van 177 ml van de Hydraterende Crème weggeven.

Wat moet je daarvoor doen?

 • Volg PharmaMarket op Instagram én op Facebook.
 • Volg mij op Instagram, mocht je dat nog niet doen.
 • Like mijn reviewpost over CeraVe.
 • Tag twee vrienden in de commentsectie onder de post zodat ook zij weet hebben van de wedstrijd en hun kans kunnen wagen.
 • Vertel me in een comment onder deze blogpost (dus niet op Instagram!) waarom je graag een crème zou winnen.

Veel succes!

Belangrijk! De wedstrijd beperkt zich tot België en loopt tot en met 31/1/2019 23u59. De winnaars krijgen in februari een crème toegestuurd.

IN ENGLISH PLEASE!

Just in time to face the vortex: an honest review of three products of CeraVe, an American skincare brand that loves to treat (very) dry skin and/or skin that suffers from atopic dermatitis. But works wonders on winter skin, too.

No fancy packaging, no miraculous promises, no surprising textures stolen from Korean beauty but just decent, fragrance-free formulas with an interesting price tag. CeraVe, to me, was one of the biggest and most interesting skincare launches in Belgium last year. The American brand, developed with dermatologists, focuses on formulas for (very) dry and/or atopic skin. (The US has a much bigger range of products. The brand for instance caters for skin that suffers from acne, too.)

The formulas promise to make the skin barrier strong and healthy again thanks to a mix of ceramids, humectants hyaluronic acid and glycerin that draw water to the skin and emollients that form a barrier so moisture cannot evaporate. The patented Multi-Vesicular Emulsion Technology makes sure the ingredients are being released gradually so skin feels comfortable all day long.

That sounds very technical and complicated but all it really means is that the formulas will strengthen the skin barrier and keep skin well hydrated and comfortable. Which, of course, is the way to treat (very) dry and/or atopic skin. But it does not mean ‘normal’ skin can not benefit from CeraVe. Especially in winter, when the air outside and inside is a lot drier and can dehydrate any skin type, its products might make a real difference.

I tested the washing gel and body milk a while ago and liked them so much I kept recommending them to everyone I knew. So when online pharmacist PharmaMarket asked me to thoroughly test and honestly review three of the brand’s products I could not see any reason not to do so. (I am not being paid to write a review by the way.) CeraVe to me ticks all the boxes I want ticked when I use a skincare product: fragrance-free, good for the skin barrier and no nonsense. The fact that I can give away four hydrating creams (you can read all about the giveaway after the review) is the cherry on the cake.

Hydrating Cream for dry to very dry skin (17,95 € for 454 ml)

This cream was developed for (very) dry skin but is a good formula to help dehydrated ‘normal’ skin to get through the winter cold, too. It is a bit richer than the hydrating milk of the brand so it penetrates a bit more slowly but I do not mind the feeling of having something on my skin in winter.

The formula contains petrolatum, which not everyone wants to put on his/her body. I do not mind using it for a short time until the dryness has disappeared as it can really help lock moisture in atopic skin. (And your skin can still breathe, no worries.) As soon as my skin feels supple and comfortable again, I switch to a formula that is free from petrolatum/mineral oil.

I use this cream on very dry body parts: knees, elbows, dry spots on my legs and arms and the dry patch on my right leg that has never completely disappeared after my skin’s allergic reactions, I think it is a remnant from my allergies. But I have to say it has shrunk considerably since using this cream and it no longer itches in the evenings when – I guess – a regular body lotion applied in the morning no longer actively hydrates my skin.

The big tub is handy if the whole family slathers on body cream in winter and a bargain to boot but I personally prefer the 177 ml tube as it is a bit more handy – I will never finish this tub in 12 months’ time – and hygienic – you do not put your fingers in it.

Repairing Hand Cream (5,95 €)

A good, nourishing formula for (extremely) dry and rough hands. It contains petrolatum, glycerin and hyaluronic acid to help with the dryness and makes hands feel softer and smoother immediately. It is not sticky at all but I feel I have used a hand cream, which I don’t mind.

I do not use this hand cream daily, only when I discover dry spots on my hands. It immediately makes them feel softer and gets rid of them in a short time. If you have severely dry skin, you might have to wait a bit longer to feel and see the results but it does soothe immediately. I like to use this on my feet, too.

Hydrating Facial Cream SPF25 (12,95 €)

A good hydrating no-nonsense facial cream with a pretty high SPF for a day cream. I have been using it, just like the other two products, for a month or two now and am happy with it. My skin feels soft and well hydrated and I haven’t had that itchy, tight feeling you sometimes get when it is freezing outside and there is a cold wind. It works fine under make-up to boot and a little goes a long way: one pump of product is enough for me.

GIVEAWAY

Thanks to PharmaMarket I can give away 4 tubes of 177 ml of the Hydrating Cream.

What do you have to do to win?

 • Follow PharmaMarket on Instagram AND Facebook.
 • Follow me on Instagram, if you do not already.
 • Like my CeraVe review post on Instagram.
 • Tag two friends in the comments under the post so they know about the giveaway and can participate, too.
 • Tell me in a comment under this blog post (NOT on Instagram!) why you would love to win a hydrating cream.

Good luck!

Important! The contest only runs in Belgium until 1/31/2019 23h59. The winners will receive their cream in February by mail.

Posted by:Franciska

24 replies on “Tried & tested: Cerave’s Hydrating Cream, Face Cream and Hand Cream

  1. Omdat ik dagelijks smeer -al van kleinsaf aan- is mijn huid redelijk goed gehydrateerd.
   Nu, bij dit koude weer en met de schrale wind voel ik toch dat mijn huid veel droger en gevoeliger is (vooral jeuk).
   Een goed hydraterende crème is meer dan welkom!

   Liked by 1 person

 1. Dolgraag wil ik als beautyverslaafde met een beperkt budget én jarenlange fan meedoen aan deze wedstrijd! Mijn huid is niet zonder problemen, een nieuw betaalbaar én degelijk merk van huidverzorging is heel welkom, met niet meer ingrediënten dan nodig!

  Liked by 1 person

 2. Hele fijne actie dit. Dank voor de review! Met mijn altijd droge en allergische huid erg benieuwd wat dit product voor mij kan betekenen. Niet alleen voor mij, mijn zoon heeft hetzelfde probleem dus ook voor hem zou het geweldig zijn te testen

  Liked by 1 person

  1. Inderdaad! Goed blijven smeren bij je zoon (ik weet niet hoe oud hij is en of hij daarvoor zelf moet zorgen, of dat jij nog moet helpen) en liefst met parfumloze formules. (Ik ben allergisch geworden aan parfum/essentiële oliën, wat makkelijker gebeurt als je eczeem hebt.)

   Like

 3. Waarom ik graag zou winnen. Ik ken het produkt al ook dankzij pharmamarket en Sampleo. Ik smeer veel omdat ik wel wat eczeem heb en hele droge huid. Het zit zo wat in de familie. Vooral broer heeft zogoed als overal psoriasis. Dus tubes zijn snel op, dus elke cerave die er bestaat is voor mij welkom. Ik heb thuis de melk en de crème. De melk verdeeld ietsje beter maar de crème verdeeld ook goed. Ik was verbrand door de zo in de zomer. Heel erg. En Cerave heeft mijn huid terug zacht en gezond gemaakt. Het deed echt pijn en het produkt verzachte en het rode verbrande trok sneller weg. Ook het vervellen werd minder erg. Ik ben dus erg blij met de ontdekking van Cerave. Vriendelijke groet, Els Leppens

  Liked by 1 person

 4. Om eerlijk te zijn heb ik nooit veel crème op mijn huid gesmeerd en spijtig genoeg begin ik hiervan op jonge leeftijd de gevolgen al te zien. Mijn voornemen dit jaar is om mij huid minimaal 1 x per week in te smeren. Door mijn extreem droge huid zou deze crème misschien wel het wondermiddel kunnen zijn om mij huid terug soepel te maken. Momenteel heb ik mijn voornemen al goed vol gehouden maar nog niet de idealecrème gevonden voor mijn droge, jeukende huid. Ik hoop dus dat ik deze crème mag proberen en wie weet wordt dit ook mijn favoriete crème.

  Liked by 1 person

 5. Ik heb al sinds enkele jaren Lichen Sclerose…Dit is een huidziekte…beetje met eczeem te vergelijken.Is zo goed mogelijk met cortisone crèmes te behandelen,maar dan nog scheurt de huid regelmatig open,vooral met de koude er nog bij.Ook door de jeuk,waardoor je er onbewust ook vaak aan krabt en het weer open ligt.Dit gaat dan nog enkel over de zichtbare plaatsen.Jammer genoeg heb ik deze ziekte ook vaginaal,zelfde problemen….maar lijdt deze ook bij sommige personen tot vaginakanker.Bij vele mensen een onbekende ziekte,toch treft deze vele personen.Groetjes San.

  Liked by 1 person

  1. Wat erg voor je, Sandra. Jeuk is inderdaad vreselijk (ik heb er zelfs ook last van gehad toen ik nog niet wist waaraan ik allergisch was en in mijn slaap krabde tot het bloedde). CeraVe is specifiek samengesteld voor atopische huiden met eczeem en psoriasis, maar zou jouw huid volgens mij ook wel kunnen helpen.

   Like

 6. Interessante post! Ik zou graag deze crème winnen omdat ik net aan het leren ben voor mijn examen cosmetica van woensdag en zie dat ceramiden heel erg goed zij voor de huid. Blijkt dat nu net niet één van de ingrediënten te zijn die Ceravé graag in hun producten gebruikt. Dat effect wil ik dus wel eens in het echt zien 😉

  Liked by 1 person

 7. Omdat ik een heer droge huid heb die daardoor ook jeukerig aanvoelt. Deze crème heb ik zelf nog niet geprobeerd maar ik ben er heel benieuwdnaar aangezien jij er heel positief over bent.

  Liked by 1 person

 8. Omdat mijn huid wat ‘barstjes’ vertonen door de koude, kan ik dus zeker een goede creme gebruiken. Mooie review! Ben heel benieuwd naar het product.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.