Soms zijn dure beautytools hun geld écht waard. Zoals deze ghd Platinum+ Professional Styler. Die is met zijn prijskaartje van €265 één van de duurste stijltangen, maar stootte mijn favoriet in één haal van de troon.

(Scroll down for English.)

Jarenlang was ik trouwe fan van de Steampod van L’Oréal Professionnel en Rowenta, de stijltang die naast warmte ook stoom gebruikt om een haarlok in één haal glad te maken en die je op verschillende temperaturen kan instellen. Ik overtuigde verschillende familieleden en vriendinnen van het gemak en de kwaliteit ervan en was ervan overtuigd dat geen enkel ander exemplaar hem zou kunnen overtreffen.

Tot ik een paar maanden geleden de Platinum+ van ghd mocht uittesten. Het Britse merk is zo’n beetje de Rolls-Royce onder de krul- en stijltangen. Het staat bekend om zijn uitgebreide research en kan zelfs rekenen op de expertise van een Britse professor, Tim Moore, de Vice President Smart Devices bij Coty. Die kennis leidt tot high-tech toestellen die geliefd zijn door zoveel kappers, beautyjournalisten en influencers.

Zo ook de Platinum+. De stijltang bevat ultra zone-sensoren die de hoeveelheid haar en de druk die je uitoefent continu scannen zodat het toestel een veilige 185°C aanhoudt en een lok in één haal glad belooft te maken.

(Volgens professor Moore is die temperatuur de beste om je haar te stylen. Een lagere temperatuur maakt het moeilijker om het glanzend en in vorm te krijgen. Hoger verbrandt het. Andere merken claimen dan weer dat haar beschadigd wordt bij een temperatuur van 220°C of meer. Ik ben geen wetenschapper, ik weet dus niet wie het bij het rechte (haar)eind heeft.) 

ghd platinum+ professional styler

Maar genoeg over research en speciale sensoren: waarom is deze stijltang zo goed? Omdat ze zo gebruiksvriendelijk is. De tang inschakelen en in 20 seconden is ze klaar voor gebruik. (Dat lijkt soms zelfs sneller te zijn.) Het lichte toestel ligt goed in de hand en in één haal maak ik mijn normale, golvende haar pluisvrij, glad en glanzend. (Ik ga er voor de zekerheid wel nog een tweede keer over.) Dat Jennifer Anistonresultaat blijft (grotendeels) zo tot de volgende wasbeurt. Indrukwekkend dus, maar dat mag natuurlijk ook als je met het bedrag dat je aan deze tang spendeert ook een weekendje weg kan.

Waarom dit toestel beter is dan de Steampod? Het is een stuk kleiner en lichter en dus iets handiger in gebruik. Bovendien hangt er geen waterbak aan en kan je het toestel dus ook makkelijk in je koffer stoppen als je op vakantie niet zonder gladde lokken kan. Het voordeel van de Steampod is dan weer, behalve dat ze € 82 minder kost, dat je de temperatuur zelf kan instellen en vanaf 140°C kan werken. Volgens professor Moore misschien geen ideale temperatuur, maar ik krijg er mijn haar ook glad mee. Hoewel ik de Steampod doorsnee op 170°C gebruik. In mijn hoofd blijft de logica toch: hoe lager de temperatuur, hoe minder schade aan je haar. Maar als ik mijn haar glad maak, doe ik het tegenwoordig wel met ghd. Omdat het resultaat toch nog net dat tikje gladder lijkt.

IN ENGLISH PLEASE!

Sometimes expensive beauty tools really are worth the investment. Ghd’s Platinum+ Professional Styler is one of the most expensive straighteners (265 €, really) but it dethroned my all-time favourite straightener in one simple, hot glide.

I have been a loyal fan of L’Oréal Professionnel and Rowenta’s Steampod for years, the straightener that uses steam and heat to get locks shiny, frizz-free and straight. I convinced several family members and friends to make the investment and was convinced no other styler could ever do the job as well.

Until I got to test the Platinum+ by ghd a couple of months ago. The British brand is the Rolls-Royce of the curling tongs and straighteners. It is known for its extensive research and can even count on the expertise of a British professor, Tim Moore, who is the Vice President Smart Devices at Coty. That knowledge leads to high-tech hair styling tools that are loved by so many hairdressers, beauty journalists and influencers.

The Platinum+ is no exception. The “professional styler” uses ultra zone sensors that scan how much hair you style and how much pressure you use to style it so the device can keep working at a safe 185°C and promise to straighten hair in one single go.

(According to professor Moore 185°C is the best temperature to style hair. A lower temperature makes it harder to style hair and make it shiny. A higher temperature damages your locks. Other brands claim hair gets damaged at a temperature of 220°C or more. I am not a scientist, so I do not know who has got it right.)

But enough about research and special sensors: why is this straightener so good? First of all, it is very user-friendly. You switch it on and within 20 seconds it is ready to use. (It even seems to be quicker than 20 seconds to me.) It is light-weight and small, so easy to use. And it makes my normal, wavy hair straight, shiny and frizz-free in one single glide. (But I go over the same lock twice, just to make sure it stays straight for a long time.) And I get to keep my Jennifer Aniston locks until the next wash. Pretty impressive but I would not expect anything less from a device that costs as much as a weekend getaway.

Why do I prefer the Platinum+ over the Steampod? It is smaller and lighter, which means it a handier to use. Plus, there is no water bowl attached to it, so you can easily put it in your luggage if you cannot imagine being on holiday without perfectly straightened hair.

The advantage of the Steampod is that you can set the temperature and can start at 140°C. That might not be ideal according to professor Moore but it does make my hair straighter. I usually set it at 170°. In my logic, the higher the temperature, the more you are damaging your hair. (Another advantage: the Steampod costs 82€ less than the Platinum+.)

Still, whenever I want to style my hair nowadays (which isn’t that often), I pick ghd because the result seems to be just a tad more straight and frizz-free.

Posted by:Franciska

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.