Beter laat dan nooit: dit zijn mijn favoriete beautylanceringen van het voorbije jaar. Van een beschermend zonnewater over goed geformuleerde budgetproducten tot vegan haarverzorging. Deel II.

(Scroll down for English.)

2018 was geen uitzonderlijk beautyjaar met de ene baanbrekende lancering na de andere, het jaar leek mooi verder te breien op de grote richtingen die de cosmeticawereld uitgaat met gepersonaliseerde verzorging, skincare die het huidmicrobioom respecteert en/of voedt, vegan verzorging, ‘cleane’ skincare (hoe je die term ook wil invullen, van kortere, duidelijk begrijpbare ingrediëntenlijsten tot natuurlijke formules)… Het leverde me in ieder geval een paar favoriete producten op en nieuwe aanwinsten in mijn make-uplade en parfumkast.

Make-up

armani beauty unlimited mascara L'Oréal paris stylo ombre et contour chanel manasi 7

Unlimited Mascara van L’Oréal Paris

Simpelweg een erg goede mascara. Mijn wimpers zijn mooi gekruld, langer en voller, exact wat ik van een mascara verwacht. Buig ik het borsteltje om makkelijker de kleine wimperhaartjes in mijn ooghoeken aan te zetten? Eerlijk, nee. (Of haast nooit.) Maar ik vind het wel fijn dat het kan.

Hier lees je mijn uitgebreide review.

All Over Colour in Alizarin van (M)anasi7

Dit biologische merkje van de Zweedse make-upartieste Susanne Manasi bewijst dat natuurlijke make-up ook erg mooi gepigmenteerd kan zijn en niet hoeft onder te doen voor de traditionele merken.

De meeste natuurlijke make-up is dankzij mijn linaloolallergie een no go geworden, maar deze All Over Colour kan ik gelukkig wel gebruiken zonder met schilferige lippen en rode vlekken op mijn huid te eindigen. En gelukkig maar, want deze gekleurde crème is erg fijn om je lippen makkelijk en snel een waasje kleur alsof ze vanuit je huid komt te geven. Maar je kan haar ook als blush gebruiken of op je oogleden. Een handige multitasker met andere woorden.

Ik grijp naar deze crème wanneer ik mijn make-up heel natuurlijk wil houden of er erg snel presentabel moet uitzien en enkel tijd heb voor concealer, iets op mijn lippen/wangen en mascara. De rode kleur in het potje ziet er op mijn lippen trouwens meer roze dan rood uit.

Je shopt het merk bij Labelchic in Brussel of op zijn webshop.

Eyes to Kill Stellar van Giorgio Armani

Nog nooit zo vaak een compliment gekregen over mijn oogmake-up als wanneer ik één van deze twee tinten oogschaduw draag. Hun bouncy gelformule breng je erg makkelijk met je vinger aan – altijd een bonus voor mij als het op oogmake-up aankomt – en blijft de hele dag onberispelijk zitten. Met een prijskaartje van € 33 absoluut een investering, maar wel eentje die haar geld waard is.

Meer over de oogschaduw en haar zusje vind je hier.

Stylo Ombre et Contour van Chanel

Ook de investering waard: deze oogschaduwstick van Chanel die je als eyeliner of als oogschaduw gebruikt. Omdat ik de taupige kleur niet echt eyelinermateriaal vind, gebruik ik ze enkel als oogschaduw. Het bewegend ooglid inkleuren, met de vingers vervagen, klaar! Ook deze formule blijft de hele dag mooi op haar plaats.

Dit jaar komt het merk met nieuwe tinten. Ik ben alvast erg benieuwd of die ook zo goed blijven zitten.

shiseido makeup beauty favorites 2018

Shiseido

Het Japanse merk gaf zijn volledige make-uplijn een grondige makeover en het moet gezegd: het is in zijn opzet geslaagd. De packaging is modern en sleek, de formules komen in interessante texturen (een blushmousse, crèmige formules die lang blijven zitten, liquids…) en het kleurenpallet is uitgebreid.

Ik ben grote fan van de lipsticks, de blushes en het oogschaduwpotlood die uitzonderlijk goed blijven zitten zonder vervagen of uitlopen. (Dat kon ik jammer genoeg niet zeggen van de liquid eyeliner.)

De meeste spark joy krijg ik van de VisionAiry Gel Lipstick (de smalste op de foto): die voelt even comfortabel als een lippenbalsem, dekt in één haal en blijft erg lang mooi zitten zonder mijn lippen uit te drogen. Bonuspunten ook voor Shiseido om geen parfum aan deze lijn toe te voegen, jammer genoeg vrij uitzonderlijk in de wereld van de parfumeriemake-up.

skin feels good lancôme touche éclat all-in-one glow foundation yves saint laurent

Touche Eclat All-in-One Glow Foundation van Yves Saint Laurent en Skin Feels Good van Lancôme

Twee Instagramfilters in een tube. De foundation van Yves Saint Laurent zorgt voor nét dat tikje meer blur en glow, maar beide geven je huid een natuurlijke glow, verdoezelen wat ze moeten verdoezelen en bevatten hydraterende ingrediënten zodat ze eerder aanvoelen als dagcrème dan als make-up. Zonder er fake uit te zien.

Parfum

tonka 25 le labo perfumer h graanmarkt 13

Ik ben érg moeilijk als het op geuren aankomt. Dat ik er vorig jaar twee heb gevonden die ik zo lekker vind ruiken dat ik ze effectief gebruik is een beetje een mirakel.

Tonka 25 van Le Labo

Oranjebloesem, Atlas-cederhout, styraxhars, tonkabonen en muskus mixen tot een heel intieme, een tikje mysterieuze geur die niet voor iedereen is. Maar ik ben grote fan. Meer over het parfum lees je hier.

Gold van Perfumer H.

Lyn Harris verkocht een paar jaar geleden haar gelijknamige parfumhuis en startte haar nieuwe project Perfumer H. Haar geuren vind je sinds vorig jaar bij Graanmarkt 13 waarvoor ze ook al een huisparfum creëerde.

Gold is voor mij een Mediterraanse vakantie in een flesje: het parfum mixt bergamot, citroen, bittere sinaasappel, angelicawortel, lavendel, geranium, neroli, kaneelblad, opoponax, patchouli en wierook tot een heel lekkere, frisse geur. (Laat je niet misleiden door de patchouli en wierook in de basis: dit is geen zware geur.)

Ik hoop alvast dat ik érg lang doe met deze travel spray die ik bij het persbericht ontving. Een handgemaakte flacon met een refill van 100 ml kost € 410. Ik weet niet of ik me dat kan (of wil) veroorloven, hoe mooi deze geur ook gemaakt is en hoe mooi de flacon er ook uitziet.

IN ENGLISH PLEASE!

Better late than never: these are my favourite beauty launches of last year. A protective solar water, well formulated budget beauty, vegan haircare, a long-lasting eyeshadow stick… Part II.

2018 was not an extraordinary year beauty-wise: beauty launches were not that exceptional or extraordinary but rather seemed to form an extension of the big paths the world of cosmetics has chosen: personalised skincare, products that respect and/or nourish the skin microbiome, vegan beauty, clean skincare (whatever that means, going from short(er) comprehensible ingredients lists tot natural formulas)… It did leave me with a couple of favourites though. Part II: make-up and fragrance.

Make-up

Unlimited Mascara, L’Oréal Paris

Simply a very, very good mascara that ticks all the right boxes. It makes my lashes longer and fuller and gives them a nice curl. Do I bend the brush so it is easier to reach the small lashes in the corners of my eyes? To be honest: no, or almost never, but I like that it is an option.

You can read my review here.

All Over Colour in Alizarin, (M)anasi7

This organic make-up brand by the Swedish make-up artist Susanne Manasi proves natural make-up can be highly pigmented and just as good as traditional products.

Thanks to my linalool allergy I have to stay clear from a lot of natural make-up brands but using this All Over Colour will not end up in flaky lips and itchy, red patches on my skin. And hooray for that, as I am a big fan of this tinted multi-use cream. You can use it to give your lips a this colour comes from within effect, as a blush or on your eyes.

I use it whenever I have to look presentable but only have time for concealer, mascara and something on my lips/cheeks. Or if I go for a very natural make-up look. I just dab it on with my fingers and done. The red colour in the tin looks a lot more pink on my lips by the way.

You can find the brand at Labelchic in Brussels or in its webshop.

Eyes to Kill Stellar, Giorgio Armani

I never got as many compliments on my eye make-up as when I am wearing one of these two eyeshadows. You can easily blend their bouncy gel formula into skin with your fingers – always a bonus for me – and they stay put all day long without budging. At 33€ they do not come cheap but they are well worth the investment.

More on these and their even pricier sister here.

Stylo Ombre et Contour van Chanel

Also worth the investment: this eyeshadow stick by Chanel. It can be used as an eyeliner or as eye shadow. I do not consider taupe to be a colour to use as eyeliner, so I only use this one as an eyeshadow. It is so easy and quick: colour in the eyelid, blend and blur with your fingers, done! The formula stays put all day long, too.

The brand will be launching more colours of this stick later this year. I cannot wait to try them out and see whether they stay put all day long as well.

Shiseido

The Japanese brand gave its entire make-up range a makeover and I have to say: it succeeded with great distinction. The packaging looks modern and sleek, there are interesting textures (a blush mousse, liquids, creams that stay put…) and the colours are pretty and diverse.

I am a big fan of the lipsticks, blushes and the eyeshadow stick: they stay put for a very long time without fading or creasing. (I wish I could say the same of the liquid eyeliner but it just did not work for me.)

The VisionAiry Gel Lipstick (the small one on the picture) sparks the most joy in me: it feels just as comfortable as a lip balm, offers loads of pigment in one swipe and stays put for a very long time without dehydrating my lips.

Thank you, Shiseido, for not adding fragrance to these products, a welcome change in the  world of perfumery make-up brands.

Touche Eclat All-in-One Glow Foundation by Yves Saint Laurent and Lancôme’s Skin Feels Good 

Two Instagram filters in a tube. The YSL foundation gives skin a tiny bit more glow and blur but both formulas deliver if you want a my skin but better effect with a natural glow and if you like foundations that feel like day cream thanks to a clever addition of hydrating ingredients.

Fragrance

I am extremely fussy when it comes to fragrances. So you could call it a miracle that I actually discovered two I absolutely love and use last year.

Tonka 25, Le Labo

Mix orange blossom, Atlas cedar wood, styrax, tonka beans and muskus together and you get a very intimate scent that is probably not to everyone’s liking but I am a big fan. It’s a bit mysterious, it smells a bit like a bar of good quality soap (I mean that as a compliment) and it’s one of those scents you can easily share with your partner. You can read more on this fragrance here.

Gold, Perfumer H.

The Antwerp boutique Graanmarkt 13 developed its own fragrance with Lyn Harris from Perfumer H., so it did not come as a surprise that the shop added her scents to its small but interesting beauty selection, too.

Gold to me smells like a Mediterranean holiday in a bottle: bergamot, lemon, bitter orange, angelica root, lavender, geranium, neroli, cinnamon leaf, opoponax, patchouli and frankincense form a very fresh, happy fragrance. (Do not be misled by the patchouli and frankincense: this is not a heavy scent.)

I hope this travel spray that came with the press release will last me forever. A handmade bottle with a 100 ml refill will set you back for 410 € and I am not sure whether I can – or want to – treat myself to that kind of luxury.

 

Posted by:Franciska

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.