Goede beautyproducten hoeven echt geen aanslag op je bankrekening te zijn. Deze beauty bargain is budgetvriendelijk, gewoon goed en betekent meer geld op de ‘Ooit koop ik een Kelly van Hermès’-spaarrekening.

(Scroll down for English.)

Toen B.A.E., het hippe millennialmake-upmerk van Hema, begin dit jaar lanceerde, was ik geïntrigeerd. Ja, de packaging en feel waren duidelijk ‘geïnspireerd’ door die van Glossier met misschien nog een vleugje Drunk Elephant en nog een paar erg Instagrambare beautymerkjes, maar het concept sprak me wel aan: betaalbare, vegan make-up. (Geen dieren pijn gedaan en – in mijn geval – geen allergische reactie op lanoline, wolvet.)

Ik testte de liquid liner (een makkelijk pennetje, het lijntje blijft lang zitten, maar vlekt soms een beetje bij mij), de blush (te weinig pigment, te veel glitter) en de vloeibare lipstick (die houdt relatief goed, maar die van Sleek is beter) en Eye Cream in a Tube, een crèmeoogschaduw.  Die werd meteen mijn favoriet.

Een klein vleugje van 03 Be Bright, aangebracht met mijn vingers, hult mijn ooglid in een mooi metallic laagje rozig nude kleur. Die blijft de hele dag perfect zitten zonder in mijn oogplooi te eindigen en zorgt voor een frisse, wakkere blik. En dat aan 5 euro.

IN ENGLISH PLEASE!

Good beauty products need not cost a fortune. This beauty bargain has been tried and tested, won’t break the bank and is just good. Plus, your savings can go to your One day I am going to buy a Kelly bag account.

When B.A.E., Hema’s hip millennial make-up brand, launched at the beginning of this year I was intrigued. Yes, the packaging and overall feel were clearly ‘inspired’ by Glossier with maybe a hint of Drunk Elephant and a couple of other Instagrammable beauty brands but the concept of affordable, vegan make-up was interesting. (Vegan formulas not only mean animals do not get hurt to make them but that they are also safe for me and my lanolin allergy.)

I tried the liquid liner (a handy little pen, the formula stays put for a long time but sometimes transfers a bit), the blush (too much glitter, too little pigment), the liquid lipstick (it keeps relatively long but the Sleek one is better) and Eye Cream in a Tube, a cream eye shadow I instantly fell for.

The tiniest amount of 03 Be Bright, applied with my fingers, leaves behind a pretty, metallic nudish pink colour that stays put all day long without budging and makes me look awake and fresh. All that at 5 euros.

Posted by:Franciska

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.