Niet elke highlighter tovert je gezicht om tot levende discobal. Deze drie exemplaren zorgen voor een volwassen, gezonde, natuurlijke gloed.

De doorsnee deelneemster aan Blind Getrouwd Australië of Kim Kardashiankloon heeft er ongetwijfeld mee voor gezorgd dat highlighter veel mensen afschrikt. Ze willen er niet uitzien als een glinsterende regenboogeenhoorn of als een overbewerkte Instagraminfluencer die gemiddeld drie lagen highlighter aanbrengt. (Als dat je ding is, go for it!)

Vaak weten ze ook niet goed hoe en waar ze highlighter precies moeten aanbrengen voor een natuurlijke gloed. Highlighter staat mooi boven de jukbeenderen, onder de wenkbrauwen en vlak boven de cupidoboog. Op de neusbrug kan ook, maar dat kan je er al snel te selfieperfect doen uitzien. (Niet alles wat er goed uitziet op foto ziet er ook goed uit in het echte leven.)

Laat angst en Blind Getrouwd-deelneemsters je vooral niet weghouden van highlighters.  (Het voordeel van make-up: ziet het er niet uit, dan was je het snel weg.) Met een natuurlijk ogende formule creëer je snel een gezonde gloed die uit je huid lijkt te komen. Kies voor een textuur met niet te veel (en zeker geen te grote) glansdeeltjes. Een champagnekleurtje staat veel mensen, maar als regel kan je uitgaan van een kleur die twee tinten lichter is dan die van je teint/foundation. Een vloeibare textuur werkt voor beginners normaal gezien makkelijker en komt minder intimiderend over dan een poeder waarvoor je een highlighterpenseel nodig hebt. Vloeibaar is ook aangenamer als je een droge huid hebt, op een vette huid blijft poeder doorsnee beter zitten. En less is more, tenzij je voor een zweterige (glitter)look gaat.

Zelf grijp ik het vaakst naar één van deze drie highlighters. Omdat ze zorgen voor een zachte glow, makkelijk in gebruik zijn én geen parfum bevatten. Niet de meest budgetvriendelijke opties, maar volgens mij wel de investering waard.

grownup-highlighters-ss19

Healthy Glow Powder in 2.5 Naturel Rosé van Givenchy, € 54.

Givenchy mengde dit jaar een parelmoerachtige highlighter onder zijn bekende gezonde gloed-poeder tot een marmereffect. Deze lichte tint (er is ook een zonnigere 4.5 voor een meer gouden gloed) doet het goed op een lichte tot medium huid. Het merk raadt aan dit poeder over het volledige gezicht te gebruiken om het een gezonde, door de zon gekuste gloed te geven, ik gebruik het graag als highlighter op mijn jukbeenderen.

Daarvoor gebruik ik het highlighterpenseel van & other stories (ik vind het niet meer terug op de webshop, maar de keten maakt erg goede make-upborstels) omdat ik die makkelijk werken vind. Het heeft geen typische waaiervorm, maar korte, dicht op elkaar staande haartjes.

Neo Nude A-Highlight Professional Liquid Face Highlighter in 10 Nude van Giorgio Armani, € 41.

Het Italiaanse modehuis lanceerde deze vloeibare highlighter op waterbasis vorig jaar en noemt het zelf “onzichtbare make-up voor zichtbare perfectie”. Dat klopt, zolang je de formule mooi met de huid blendt. (Ze bevat meer glansdeeltjes dan het Givenchypoeder. Die zijn in tint 10 goudachtig.)

Aanbrengen gaat makkelijk met het handige, ingebouwde sponsje. Een paar drupjes aanbrengen op de jukbeenderen en blenden doe ik het liefst met mijn vingers.

Als je van een heel naturel, nude resultaat houdt, is de vloeibare A-blush ook een aanrader om je look af te maken.

Baume Essentiel Multi-Use Stick in Transparent van Chanel, € 42.

Fancy vaseline in een stick, zo zou je dit product kunnen omschrijven. Behalve dan dat het effect om de een of andere reden veel langer blijft zitten dan wanneer je wat vaseline op je jukbeenderen dept. (Er zitten drie wassen in de formule die worden afgeleid van minerale olie. Vermijd je die liever, dan is dit geen aanrader. Ik gebruik deze stick niet dagelijks en ook niet over mijn hele gezicht, dus ik zie er weinig graten in om minerale olie op zo’n klein stukje huid aan te brengen.)

Chanel bedacht voor deze stick een uittrekbare borstel, ik vind rechtstreeks aanbrengen en dan uitwerken met de vingers makkelijker. Boven je jukbeenderen, net boven de cupidoboog of over je ogen aanbrengen voor een transparante glans die bij mij bijna een werkdag blijft zitten. Dit is de meest subtiele van de drie. Wil je wat meer glans, dan is er de Sculptingversie met wat parelmoer.

IN ENGLISH PLEASE!

Not every highlighter turns your face into a shimmering disco ball. These three make your skin look like it glows from within for all natural, grown-up, healthy radiance.

Blame it on participants of Love Island or Married at First Sight Australia and Kim Kardashian clones but quite a lot of people are scared of using highlighter. They do not want to look like a glittering rainbow unicorn, nor like an overly made-up Instagram influencer who is not scared to use three to five layers of highlighter. (If that’s what rocks your world, by all means go for it!)

Or they do not know how and where to apply highlighter for a subtle, natural glow. Highlighter looks best high on top of the cheekbones, under the eyebrows and right above the cupid’s bow. You can apply some on the bridge of your nose too but that can also make you look a little bit too selfie perfect. (Not everything that looks good in pictures looks good in real life.)

Do not let fear keep you away from highlighters. (It is only make-up after all and easy to remove if it does not look good.) A natural looking formula creates a healthy glow that seems to come from within. Choose one that does not contain too much glitter (and certainly not the big chunky kind). Champagne seems to suit a lot of people but you can follow the rule that your highlighter should be two tones lighter than that of your foundation/skin tone. A liquid one is easy to work with if you are a highlighter dummy and is less intimidating than a powder and a highlighter brush. It also suits dry/drier skin well, while more oily skin is probably better off with a powder highlighter. And less is definitely more unless you want to look all sweaty and shimmery.

Personally, these are the three highlighters I use most. Because they give my skin a soft, healthy glow, are easy to use and are fragrance free. (They do not come cheap though. I know. But I think they are worth the investment.)

Healthy Glow Powder in 2.5 Naturel Rosé by Givenchy, 54 €.

This year, Givenchy mixed its well known healthy glow powder with a pearl highlighter in a chic looking marble pattern. This light shade – the sunnier, darker 4.5 gives a more golden glow – works well on light to medium skin tones. The brand advises to use this powder all over the face to give it a healthy, sun kissed glow, I like using it as highlighter on my cheekbones.

I always use the & other stories highlighter brush – I do not find it on the webshop but it might still be in store and the highstreet brand does amazing brushes btw –  to apply it. It is not fan-shaped like most highlighter brushes but has short densely packed hairs, which I find easy to work with.

Neo Nude A-Highlight Professional Liquid Face Highlighter in 10 Nude by Giorgio Armani, 41 €.

The Italian fashion house launched this liquid water-based highlighter last year and called it “invisible make-up for visible perfection”. Which is true as long as you blend the formula well into skin. (It contains more shimmer than the Givenchy powder.) The built-in cushion brush makes the formula easy to apply. I dot it along the cheekbones, then blend it into skin with my fingers.

(If you love a very natural looking nude result, the liquid A-blush is great to complete the look.)

Baume Essentiel Multi-Use Stick in Transparent by Chanel, 42 €.

You could describe this balm as fancy vaseline in a stick. But the glossy effect lasts a lot longer than when you dab some vaseline on your cheekbones. (The formula contains three waxes derived from mineral oils. If you do not like using those, skip this balm. I do not use this formula daily, neither do I use it all over my face, which is why I do not mind putting it on a tiny part of my skin from time to time.)

Chanel launched a special make-up brush to apply this balm, I think it works well if you just dab it on where you want some glow and then blend it into skin a bit with your fingers. Its transparant glossy finish looks great on cheekbones, on the eyes or on the cupid’s bow. Of all three products this is the most subtle one. If you like a bit of glitter, the balm comes in “Sculpting” too.

Posted by:Franciska

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.