Nu winkelhieren alleen maar belangrijker is geworden: een selectie van vijf Belgische beautywebshops waar het fijn (online) toeven is.

(Scroll down for English.)

Eén gemeenschappelijke deler in deze selectie webshops: hun oprichtsters hebben een boon voor natuurlijke cosmetica en spelen eerst uitgebreid voor proefkonijn voor ze de producten die ze verkopen op hun webshop aanbieden.

Bio’ty Lab

Eén van de eerste Belgische beautywebshops (met een natuurlijk aanbod) ging tien jaar geleden online. Ex-journaliste Anne Poelmans nam hem in 2018 over en biedt een erg  uitgebreid gamma producten en merken aan. (Handig: de vegan-tab in het keuzemenu.) Ze startte ook het Biotylab Private Label met ondermeer herbruikbare reinigingsdoekjes met leuke prints.

Zeker checken: de minerale zonbescherming van Laboratoires de Biarritz. (Sommige producten zijn geurloos.)

Blooms & Blossoms

Voedingsdeskundige Ineke Romaen startte haar eigen webshop met plantaardige, ecologisch verantwoorde haar-, lichaam- en gezichtsverzorging.

Zeker checken: Mad Hippie, natuurlijke verzorging met actieve bestanddelen (peptiden, antioxidanten, fruitzuren) die inwerken op huidveroudering.

Blos 

Visagiste Kim Maes begon met een webshop waarop ze haar favoriete producten verkoopt, sinds vorig jaar is er ook een winkel in Hasselt. Een fijne selectie van cosmetica, wierook, geurkaarsen en supplementen.

Zeker checken: de make-up van Kosas. De Tinted Face Oil is al eventjes een hype op Instagram en een favoriet van veel make-upartiesten, beautyjournalisten en influencers. Voor een natuurlijke, glowy look.

Things by Dings

Marketeer en make-upartiest Ciska Dings selecteerde een klein, maar fijn aanbod beauty- en homeproducten die ze zelf gebruikt en op haar gezin. Die zijn cruelty-free, eerlijk en zo natuurlijk en milieuvriendelijk mogelijk.

Zeker checken: Skin by Dings, de zonbescherming voor het hele gezin die Dings ontwikkelde en die bescherming combineert met aangenaam smeren. (Ja, dat kan.)

Bubbles at Home 

Catherine Maes werkte jaren in de hotelbusiness, tot ze een cosmeticawinkel in Brugge overnam en haar eigen vegan merk oprichtte om er te verkopen. Intussen zijn er drie winkels en een webshop. Je vindt er alles om je eigen bad(kamer) om te toveren tot wellness: van bruisballen over lichaamscrubs tot Dode Zeemodder.

Zeker checken: de parfumloze Amandel- en Jojoba-olie voor in de douche. Handig, want je hoeft erna niet meer te hydrateren.

Door mijn allergieën kan ik jammer genoeg weinig (lees: bijna niets) kopen op deze Belgische beautyshops. Maar de producten op de foto heb ik wél in mijn badkamer liggen.

Self Tan Mousse van Tan Organic, € 44,90, bij Bio’ty Lab

Deze natuurlijke zelfbruiner is vrij van parfum (één van de weinige) en bevat een stevige dosis aloë vera-gel waardoor je huid dus ook wordt gehydrateerd. Tip: gebruik een zelfbruinerhandschoen om deze mousse (of eender welke zelfbruiner) aan te brengen. Dat werkt wat egaler en je hoeft je geen zorgen te maken over oranje handpalmen omdat je je handen bent vergeten wassen.

De formule zorgt voor een vrij diepe bruine kleur. Zorg er dus voor dat je benen niet te fel afsteken tegen de rest van je lichaam als je enkel je benen doet. Je moet ook even inplannen wanneer je deze aanbrengt: na 4 tot 6 uur moet je de douche in om het product af te spoelen. (Dat is momenteel natuurlijk geen probleem, #blijfinuwkot.)

Nagellak in Red Coral van Manucurist, € 14, bij Things by Dings.

Een vrolijk koraalrood voor een zomerse mani- en pedicure. Ik gebruik deze ook op de nageltjes van mijn stiefdochter omdat er geen “schadelijke” bestanddelen als formaldehyde in de voor 84% natuurlijke formule zitten. (Die bevat ondermeer maïs, aardappel, maniok en kokosolie en bamboe.)

Eén laagje is al voldoende en de lak blijft voor mijn doen vrij goed zitten, zelfs met een base- en topcoat van een ander merk. Fijne prijs ook.

Sea Me Mask van True Organic, € 34, bij Things by Dings.

Dit masker ruikt naar het zeewier in zijn formule en je ziet er 20 minuutjes lang uit als Shrek/Fiona, maar in die tijd hydrateert, voedt en zuivert het je huid en werkt het in op huidveroudering dankzij het zeewier dat rijk is aan mineralen, vitaminen, aminozuren en sporenelementen. Geen toegevoegd parfum, wél essentiële olie van twee soorten munt.

IN ENGLISH PLEASE

You want some new beauty treats to turn your bathroom into a beauty salon? You might find what you need on one of these 5 Belgian beauty webshops. (Because buying local has only become even more important than pre-lockdown.)

These webshops have one “thing” in common: their owners love natural cosmetics and only sell what they like.

Bio’ty Lab

One of the first Belgian (natural) beauty webshops went online ten years ago. Former journalist Anne Poelmans took the helm in 2018 and offers a very broad array of products and brands. She also started the Biotylab Private Label with reusable cotton cleansing pads with pretty prints.

Check it out: the mineral sunscreens of Laboratoires de Biarritz. (Some are fragrance free.)

Blooms & Blossoms

Nutritionist Ineke Romaen started her own webshop with a selection of sustainable, plant based hair, body and skincare.

Check it out: Mad Hippie, natural skincare with active ingredients (peptides, antioxidants, fruit acids) to work on anti-ageing.

Blos 

Make-up artist Kim Maes started her own webshop years ago, last year she opened a ‘real’ shop in Hasselt. She only sells products she really likes and believes in: cosmetics, scented candles, incense, supplements…

Check it out: the make-up of Kosas. The Tinted Face Oil has been an Instagram hype for a while now, is a favourite of many MUA’s, beauty editors and influencers and promises natural, glowy skin.

Things by Dings

Marketeer and make-up artist Ciska Dings selected all the beauty and home products she likes to use herself and on her family. They are cruelty free, honest and as natural and environment friendly as possible.

Check it out: Skin by Dings, the sunscreen products Dings developed for the entire family. They prove sunscreen can be effective AND nice to use, really.

Bubbles at Home 

Catherine Maes used to work in the hotel business before she took over a cosmetics store in Bruges and developed her own vegan brand to sell. She now has three stores and a webshop. On offer: everything for a relaxing bath: bath bombs, body scrubs, Dead Sea mud…

Check it out: the fragrance free Amandel- en Jojoba-olie (almond and jojoba oil) you use in the shower. Handy, as you don’t have to nourish your skin afterwards.

My skincare allergies mean most products on these webshops are out of bounds but I can (and do) use the products pictured.

Self Tan Mousse by Tan Organic, 44,90 €, from Bio’ty Lab.

This natural self tanning mousse is free from fragrance (or essential oils) and contains a good dose of aloe vera gel, so it hydrates skin as well. Tip: always use a self tan mitt to apply any self tanning product. It makes it easier to apply the product and you don’t run the risk of getting orange palms because you forgot to wash your hands afterwards.

The formula gives skin a pretty deep tan so make sure your legs don’t look much more tan than the rest of your body. This products needs some planning, too: you have to shower it off after 4 to 6 hours. But seeing as you don’t have anywhere to go right now, that’s not really a problem.

Nail polish in Red Coral by Manucurist, 14 €, from Things by Dings.

A bright coral red for happy nails. I use it to give my stepdaughter a manicure too as its 84% natural formula does not contain any “toxic” ingredients like formaldehyde.

One coat is enough and it stays put pretty well on my nails (which is often a problem), even though I use a base and top coat from other brands.

Sea Me Mask by True Organic, 34 €, from Things by Dings.

This mask smells of the sea weed that it is packed with and it makes you look like Shrek/Fiona for 20 minutes but the results afterwards are great: its formula hydrates, nourishes, purifies and promises to delay skin ageing. There is no added fragrance but it does contain essential oils from peppermint and spearmint.

Posted by:Franciska

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.