Hermès lanceerde deze lente één van de mooiste cadeautjes aan jezelf: de Rouge Hermès-lippenstift. Véél kleur, een vleugje luxe, ecologisch verantwoord én comfortabel op je lippen.

(Scroll down for English.)

De mooiste (en slimste) lippenstiftlancering dit jaar is ongetwijfeld de Rouge Hermès-collectie. Met chique lippenstiften, een verzorgende lippenbalsem, een transparant lippotlood, een lippenseel en de Poppy Gloss Stick zet het Franse modehuis zijn eerste stap in de make-upwereld.

Die stap is weloverwogen, ook (en zeker) in een overbevolkte beautywereld. Hermès pakte deze lipsticklijn clever aan: het verweeft zijn DNA met de heersende codes in de cosmeticawereld. Zo bewijst het modehuis dat luxueus ook ecologisch verantwoord kan zijn: de metalen, magnetische lipstickhulzen zijn niet alleen mooi (ontworpen door Pierre Hardy trouwens, de creatief directeur van de sieraden en schoenen van het huis), ze zijn ook navulbaar. (En enkel het verwisselbare mechanisme en de binnenkant van de huls zijn gemaakt uit plastic.)

De subtiele groene geur is van de hand van huisparfumeur Christine Nagel die al enkele jaren de geuren van het huis creëert. De lipstick komt in 24 kleuren, een verwijzing naar het huisnummer van de boetiek in de Parijse rue du Faubourg Saint-Honoré. De namen verwijzen naar de geschiedenis van het huis, zoals Orange Boîte, een knipoog naar de iconische oranje dozen waarin alles wordt verpakt. Er zijn twee finishes: satijnglans (in 14 kleuren) en mat (in 10), geïnspireerd op hoe Doblissuède en boxcalfleer, twee leersoorten die het huis graag gebruikt, eruit zien en voelen.

(Om de lancering te vieren zijn er ook drie limited editions in kleurrijke jasjes. Die zie je op de openingsfoto. Van links naar rechts: 27 Rose Inouï, 51 Corail Fou en 94 Violet Insensé.)

hermèslipstick
Left to right: 64 Rouge Casaque, 85 Rouge H en 33 Orange Boîte.

De formules zijn verrijkt met witte moerbei-extract (een link naar de zijden foulards van het huis en moerbei werkt als antioxidant), verzorgen (er zit ondermeer crambeolie in en squalane in de matte) en zijn erg rijk gepigmenteerd waardoor ze lang blijven zitten en een dun laagje volop voor kleur zorgt.

Een collega testte de lipsticks al uitgebreid uit en is fan, want mooie kleuren en comfortabele formule die de lippen niet uitdroogt. Ikzelf twijfel, want allergisch aan parfumfamilie I en linalool. In principe mag ik ze dus niet gebruiken. Maar hoewel de formule geparfumeerd is, staan er geen parfumallergenen apart vermeld op de INCI. (Waardoor ik ook niet kan afleiden tot welke familie het parfum behoort.) Dat wil daarom niet per se zeggen dat ze er niet in zitten, wél dat ze sowieso onder de 0,01%-concentratie van een leave-onproduct zitten. (Wordt die overschreden, dan moeten ze verplicht worden vermeld van de EU.) Dat lijkt erg weinig, en dat is het ook, maar als je allergisch bent, kan je er nog steeds op reageren.

Zat de wereld op wéér een nieuwe lippenstift te wachten? Waarschijnlijk niet, zeker niet in mondmaskertijden, maar deze is wél een mooie aanvulling op het bestaande aanbod. En een betaalbaar stukje luxe voor wie zich de leren lipstickhouder met een prijskaartje van een gemiddeld maandloon niet kan veroorloven.

Een lipstick kost € 62, de limited edition-lipsticks komen op € 68 per stuk. 

IN ENGLISH PLEASE!

Hermès launched one of the prettiest treats to yourself this spring: the Rouge Hermès lipstick. Rich colours, luxurious and sustainable packaging and comfortable formulas for your lips.

The prettiest (and smartest) lipstick launch this year has to be Rouge Hermès. The fashion house entered the world of make-up in March with its lipstick range that consists of fancy lipsticks, a nourishing lip balm, a transparant lip pencil, a brush to apply it and the Poppy Gloss Stick.

It is a well-considered entry in an already overcrowded market. Hermès did a clever job with this launch as this lipstick ticks pretty much all the boxes: its magnetic, metal case is refillable and pretty (Pierre Hardy, the artistic director of the accessories and shoes, designed it), the lipstick itself smells good (Christine Nagel created the subtle green fragrance), comes in two finishes (matte and satin, inspired by the look and feel of Doblis suede en box calf leather, two leathers the house loves using) and 24 colours to choose from. 24 is the house number of the fashion house’s boutique at rue du Faubourg Saint-Honoré in Paris.

The formulas are enriched with white mulberry extract (a link to the silk scarves Hermès is famous for and it is known to work as an antioxidant), nourish (they contain crambe abyssinica seed oil, the matte one squalane) and are richly pigmented. (They stay put for a very long time and you need to apply little.)

(To celebrate the launch, Hermès created three limited editions in colourful jackets, as pictured in the opening picture. From left to right: 27 Rose Inouï, 51 Corail Fou and 94 Violet Insensé.)

A colleague already tested and loves them. I am considering trying them: they contain fragrance – I am allergic to fragrance family I and linalool – but linalool or any other fragrance allergen is not mentioned in the INCI. That does not necessarily mean the formulas are 100% free of them but it might mean they contain less than 0,01% of them. (That does not seem like a lot but if you are allergic to a certain ingredient, you can still react to it.)

Was the word waiting for yet another new lipstick? Probably not but this one is a good addition to all the existing ones. And it is an affordable piece of luxury if you cannot afford the Hermès leather lipstick holder that costs as much as the monthly wages of a lot of people.

A lipstick costs 62 €, the limited edition lipstick costs 68 €. 

Posted by:Franciska

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.