Goede beautyproducten hoeven echt geen aanslag op je bankrekening te zijn. Deze beauty bargain is budgetvriendelijk, gewoon goed en betekent meer geld op de ‘Ooit koop ik een Kelly van Hermès’-spaarrekening.

(Scroll down for English.)

Nee, dit is niet langer de formule die je wimpers spectaculair deed groeien omdat het Bimatoprost bevatte, een bestanddeel dat in medicijnen voor glaucoom zit en dus niet thuis hoort in een cosmeticaproduct. Wimpers groeiden spectaculair, maar twee vrouwen kregen (permanente) bruine vlekjes op hun blauwe en groene irissen, anderen hadden last van bruine vlekjes op hun oogleden die verdwenen zodra ze het wimperserum niet meer gebruikten en sommigen kloegen over irritatie (maar élk cosmeticaproduct kan je huid irriteren, zeker op de gevoelige oogcontour). Omdat stoffen die in medicijnen worden gebruikt niet thuishoren in cosmetica, werd de vorige wimperbooster uit de handel gehaald en vernieuwde Kruidvat de formule van zijn Lash Booster.

Die belooft nu wimpers die tot 37% langer worden, maar ook dikker en voller. En een bewezen resultaat na vier werken. Kruidvat raadt aan het wimperserum zestien weken lang elke avond te gebruiken als kuur en daarna drie à vier keer per week om het effect te blijven behouden. Dit kleine flesje is goed voor zes maanden dagelijks gebruik. Aan € 9,99 een koopje dus, vergeleken met andere populaire, maar veel duurdere wimperserums.

Een actief 3-peptidencomplex en hyaluronzuur moeten de wimpers stimuleren, biotine en allantoïne moeten de natuurlijke glans van je wimpers herstellen. Er zitten ook glycerine en urea in de formule, die vaak in skincare worden gebruikt omdat ze vocht helpen vasthouden. De formule is bovendien vegan en oftalmologisch goedgekeurd.

Tot zover de theorie, maar werkt het serum ook? Ik begon het op 8 januari te gebruiken: het droogt kleverig op tot een lijntje dat wat op opgedroogde lijm lijkt, vandaar dat je het voor je gaat slapen moet aanbrengen, gok ik, want handig lijkt het me niet als je oogmake-up draagt, ik was het er onder de douche wel makkelijk af. Na vier weken gebruik merkte ik weinig verschil. Mijn wimpers vielen misschien wel wat minder uit dan anders, maar meer niet.

Zo’n zes maanden later merk ik nog steeds niet dat mijn wimpers spectaculair zijn gegroeid, maar ze lijken wat sterker en vallen nog steeds minder snel uit. Toen ik voor en na-foto’s aan beautycollega’s toonde (na vier weken gebruik), vonden zij trouwens wél dat ze wat verschil zagen. Oordeel vooral zelf:

Van boven naar onder: 8 januari 2020, 8 maart 2020 en 15 juni 2020.

Een beautycollega die het serum ook testte merkte wél een spectaculair verschil: haar wimpers waren beduidend voller en oogden donkerder. Ik gok dat veel afhangt van de basis waarmee je begint: mijn wimpers zijn an sich al vrij vol en lang, de hare zijn ook vrij lang, maar erg fijn. Ik kan dus niet voorspellen of de Lash Booster op de jouwe veel effect gaat hebben – de recensies op de website van Kruidvat zijn tegenstrijdig – maar aan zo’n 6 cent per dag kan je dit moeilijk een miskoop noemen. Dus mocht je eens een wimperserum willen testen, lijkt dit me een goede keuze. Werkt het? Geweldig! Werkt het niet? Dan kan je nog altijd een véél duurdere concurrent proberen.

IN ENGLISH PLEASE!

Good beauty products need not cost a fortune. This beauty bargain has been tried and tested, won’t break the bank and is just good. Plus, your savings can go to your One day I am going to buy a Kelly bag account.

A couple of years ago Kruidvat surprised the world with its (pretty cheap) lash boosting serum: many women claimed they had never used a lash serum that worked so well. The before and after pictures of customers were incredible but there was one problem: the formula contained Bimatoprost, a substance that is used in glaucoma medicine. You can use it in medicine but you cannot use it in cosmetics. Plus, two women got brown specks on their green/blue irises, other people complained of irritation (which can always occur of course, especially on the fragile eye contour) and some people got little brown spots on their eyelids that vanished when they stopped using the serum. Long story short: Kruidvat withdrew its serum from the market, renewed its formula and relaunched the product last autumn.

Its Lash Booster promises to make lashes up to 37% longer but also thicker and more voluminous. Results should be visible after four weeks of use. Kruidvat advises to use the serum every evening, for sixteen weeks, and then 3 to 4 times a week to keep up the results. The small bottle is good for six months of daily use. At 9,99 € that means it is quite the bargain, especially compared to other popular lash boosting serums.

An active 3 peptides complex and hyaluronic acid have to boost lashes, biotin and allantoin have to give them their natural shine back. The formula also contains humectants glycerin and urea, is vegan and oftalmologically approved.

So far, so good, but does the serum work? I started using it on 8 January – it dries up into a thin line that looks and feels a bit like dried up glue, which is why you have to apply it before going to bed I guess as wearing both eye make-up and the serum together would be hard, I easily wash it off in the shower though – and did not notice any difference after four weeks. I was under the impression, however, that my lashes did not fall out as quickly as usual.

After six months of daily use – well, I forgot using it some nights but not often – I still do not notice my lashes to be a lot longer but I do think they are a bit stronger and do not fall out as quickly. When I showed some beauty colleagues before and after pictures after four weeks of use, they did think my lashes looked a bit fuller and longer.

A beauty colleague that tested the serum did notice a quite impressive difference: her lashes were fuller and looked darker. I guess a lot depends on the state your lashes are in: mine are pretty long and thick by themselves, hers are pretty long but quite thin. So I cannot predict wether the Lash Booster will really boost your lashes – the reviews on Kruidvat’s website are contradictory – but at 6 cents a day you can hardly call this one a real waste of money. So if you want to try a lash serum, why not give this one a go?

Posted by:Franciska

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.