Door de lockdown de doe-het-zelfmanicure herontdekt? De lakjes van deze twee merken zorgen voor een manicure die net geen week perfect blijft. (Toch op mijn nagels.)

(Scroll down for English.)

Je herkent het misschien wel: besteed je een volledige aflevering van Bridgerton* aan je manicure**, ontdek je de volgende dag dat een paar nagels al licht gehavend zijn. Het is bijna even frustrerend als ontdekken dat je sexy echtgenoot geen kind wil omdat hij op het sterfbed van zijn vader gezworen heeft de familienaam te doen uitsterven.

Bij de ene blijft nagellak een hele week mooi zitten, bij mij doorsnee niet. Of dat komt door mijn dagelijks getokkel op een klavier (mini-schokjes voor je nagels), of simpelweg door mijn nagels zelf, ik heb geen idee. Op mijn teennagels haal ik na een dikke maand de lak weg omdat ik met een uitgroei zit en de kleur beu ben gezien tijdens mijn barre home workouts op blote voeten.

Omdat een gechipte manicure snel slordig oogt, zijn mijn handen dan ook vaker naakt dan gelakt, want waarom nog al die moeite doen? Tot ik per toeval (en deels door home office-verveling) recent twee nagellakjes uittestte: die van kappersketen Dessange en Les Couleurs de la Terre, de vegan nagellaklijn van de Belgische juweelontwerpster Karolin van Loon.

Niet de goedkoopste, maar beide merken haalden vijf dagen op mijn nagels zonder schilferen, een persoonlijk record. De lak van Karolin van Loon had zeker nog één dag extra gehaald, had ik mijn handen op dag vijf geen acht keer moeten ontsmetten. (Ook nefast voor je manicure.)

Les Couleurs de la Terre-nagellak in 19 Feuille Lotus en 10 Tulip Rouge van Karolin van Loon, € 20.

Belgisch, vegan en milieuvriendelijk. Kiezen uit 18 door de natuur geïnspireerde, originele kleuren. Zo is het bruinrode Tulip Rouge een leuke variatie op de klassiek rode manicure en oogt het diepgroene Feuille Lotus net iets minder hard dan zwarte nagels. (Donkere, korte nagels blijven een favoriet van mij in de herfst en winter.)

Polychrom’ Vernis à Ongles in 139 Rose Ocre, 138 Beige Mineral (en 140 Brun Tanné) van Dessange, € 19,50.

Deze kleuren komen uit de herfst/wintercollectie die momenteel nog online beschikbaar is. (Ze combineren trouwens mooi met elkaar.) Makkelijk lakken, snel droog, véél glans.

*Die serie kan niet tippen aan Pride & Prejudice, de versie met Colin Firth als Mr. Darcy. (Dat moest ik even kwijt.)

**Een manicure zoals het hoort: nagelriemen terugduwen, nagels vijlen en ontvetten, één laag basecoat, twee laagjes kleur, een laagje topcoat en nagelriemolie en/of handcrème eens alles goed droog is.

IN ENGLISH PLEASE!

The lockdown(s) made you rediscover DIY manicures? The nail polish of these two brands stays chip-free for just under a week.

So you spent an entire episode of Bridgerton* giving your hands a proper manicure**, only to discover some nails have already chipped the next day? It’s almost as frustrating as discovering your sexy husband does not want children because he swore on his father’s deathbed to let the family name die out.

Some people go through life with perfect manis that last a week, I simply don’t. Whether that is because I type a lot on a daily basis (giving my nails micro shocks) or simply due to my nails themselves, I have no idea.

Because a chipped mani looks a bit sloppy my hands remain nail polish-free most of the time because why bother? Until I per chance and partly due to home office boredom tried the nail polish of two brands: French hair salon chain Dessange and Les Couleurs de la Terre by Belgian jewelry designer Karolin van Loon.

They aren’t the cheapest ones around but both manicures stayed perfect for five days, a personal record. The Karolin van Loon polish should have lasted at least one more day if I did not have to disinfect my hands eight times on day five.

Les Couleurs de la Terre nail polish in 19 Feuille Lotus and 10 Tulip Rouge by Karolin van Loon, 20 €.

Belgian, vegan and environment-friendly. There are 18 original colours to choose from, inspired by nature. The brownish red Tulip Rouge is a great take on the classic red mani, the deep green Feuille Lotus is less harsh than black nails. (I love a dark, short nail in autumn and winter.)

Polychrom’ Vernis à Ongles in 139 Rose Ocre, 138 Beige Mineral (and 140 Brun Tanné) by Dessange, 19,50 €.

These colours were part of the autumn winter 2020 collection that is still available online and they look great when used together. Easy to use, they dry quickly and have a very glossy finish.

*The Netflix series can’t compete with Pride & Prejudice, the version with Colin Firth as Mr. Darcy.

**A proper manicure: push back cuticles, file and degrease nails, one layer of base coat, two layers of nail polish, one layer of top coat and some (cuticle) oil massaged into the cuticles and/or handcream once everything is completely dry.

Posted by:Franciska

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.