Geen ‘smeren is niet fijn’-excuses meer: producenten van zonneproducten blijven hard inspelen op aangename texturen die je met plezier om de twee uur bovenhaalt. Van handige melk-in-sprays tot beschermende waters.

(Scroll down for English.)

“De beste zonnecrème? Dat is de zonnecrème die je graag smeert. Omdat je die effectief gaat gebruiken.” Olivier Doucet, Vice President R&D bij Lancaster, is duidelijk. Het merk speelt al van in het begin hard in op zogenaamde sensorialiteit met aangename texturen die goed uitsmeren en lekkere geurtjes die het leuk maken om je om de twee uur of na elke frisse duik helemaal in te smeren.

Tegenwoordig kan je uit zoveel texturen kiezen dat je altijd je gading vindt: klassieke crème, olie, een spray en nu ook water. Die laatste voelt als water en blijft zelfs in druppels op je huid liggen tot je ze uitsmeert. De textuur kleeft ook niet en moet vrouwen die niet van het plakkerige gevoel van traditionele zonnecrème houden overtuigen veel en overvloedig te smeren. Garnier heeft een Ambre Solaire UV Water Beschermende Transparante Spray (€ 15,49) en Vichy komt met Idéal Soleil Beschermend Water SPF30 (€ 20,75). (Een SPF50 lijkt tot nu toe niet mogelijk.)

Zonnecrème is klassiek, maar daarom niet saai. Shiseido slaagde er een paar jaar geleden met zijn WetForce Technology in een bescherming te creëren die nog sterker wordt als je transpireert of wanneer je huid nat wordt. Die zit ondermeer in zijn Expert Sun Aging Protection Lotion Plus SPF50+.

Voor het gezicht blijven crèmes de meest logische optie. Nivea lanceert deze lente gezichtsbescherming voor elke dag die inspeelt op anti-ageing met Nivea Sun Gezicht Anti-Age & Anti-Pigmentvlekken.

Ook sprays blijven het goed doen en zijn handig en snel in gebruik. Zo stopte Dior een melk in een spray met zijn Dior Bronze Beautyfying Protective Milky Mist Sublime Glow SPF30. Kruidvat stopte zijn So Lait Hair Protection Spray SPF30 in een nieuw jasje: die spray beschermt niet alleen je haar, maar ook je hoofdhuid. Je vindt tegenwoordig ook bij haast elk merk wel een beschermende spray voor het gezicht die je niet hoeft uit te smeren zoals UV Bronze Mist SPF50 van Filorga en Water Mist SPF30 van Uriage. Ze bestaan ook voor het lichaam. Denk aan Bioderma’s Photoderm SPF30. Volgens Doucet moet je wel wat oppassen met deze producten: “Ze zijn inderdaad praktisch en ze kunnen mensen die niet graag smeren overtuigen dat toch te doen, maar je smeert ze best toch altijd goed uit om zeker te zijn dat je hele huid een laagje bescherming heeft en niet enkel waar je gespoten hebt.”

Goed nieuws ook voor mensen met een zongevoelige huid: heel wat merken lanceren deze lente speciaal op hen afgestemde producten zoals Lancaster met zijn Sun Sensitive-lijn met ondermeer de Sun Sensitive Delicate Comforting Cream SPF50 voor het gezicht en Kruidvats So Lait Sensitive-lijn.

 ENGLISH PLEASE!

No more excuses: sunscreen textures have come a long way and are a pleasure to apply every two hours. From handy milk-in-sprays to protective waters.

Olivier Doucet, Vice President R&D at Lancaster, is very clear. “The best sunscreen is the sunscreen that you love to apply. Because you will really use it.” The brand works hard on sensoriality with nice textures and products that smell like a holiday so you do not mind using them every two hours or after every dip in the pool.

Nowadays, you can find a texture for everyone: a classic cream, oil, a spray and even a water. Protective waters feel like, well, water and even look like water drops on your skin until you massage them in. They have a non-sticky texture and have to convince women who do not like the sometimes sticky feeling of traditional sunscreen to protect themselves abundantly and often. Garnier launched its Ambre Solaire UV Water and Vichy comes with Idéal Soleil Protective Water SPF30 (20,75 €). (An SPF50 seems to be impossible up until now.)

Suncream is a classic but not boring. Shiseido came with its WetForce Technology a couple of years ago that makes the sunscreen protection even higher when you sweat or when your skin gets wet. You can find it in its Expert Sun Aging Protection Lotion Plus SPF50+.

Creams stay the most logical option for your face. Nivea launches a daily sunscreen with anti-aging benefits that has to fight against wrinkles and pigmentation.

Sprays are quick and handy. Dior put a milky formulation in a spray in its Dior Bronze Beautyfying Protective Milky Mist Sublime Glow SPF30. Kruidvat put its So Lait Hair Protection Spray SPF30 in new packaging: the spray not only protects your hair but also your scalp. Almost every brand has a protective spray for the face that you need not massage into skin like Filorga’s UV Bronze Mist SPF50 and Uriage’s Water Mist SPF30. There are also versions for the body like Bioderma’s Photoderm SPF30. According to Doucet you have to be a bit careful with sprays: “They are handy and can convince people who do not like to use sunscreen to use it but it is better to still rub it into skin to make sure that every inch of your skin is covered in SPF and not just where you sprayed.”

Good news for people with sun sensitive skin: quite a lot of brands are launching sun protection for sun sensitive skin to keep it protected and calm. From Lancaster with its new Sun Sensitive range with Sun Sensitive Delicate Comforting Cream SPF50 for the face to Kruidvat’s So Lait Sensitive.

 

Posted by:Franciska

One thought on “Good day, sunshine!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.